Jak jeść świadomie, naturalnie i smacznie? Viktoriya Popin, autorka popularnego bloga kulinarnego, dzieli się z czytelnikami przepisami i technikami gotowania, które zapewniają harmonię i życiowy spokój oraz kultywują tradycyjne, zdrowe i naturalne odżywianie. Jest to szczególnie ważne w czasach wielkich koncernów spożywczych i niekorzystnych dla środowiska i ludzi technologii przetwarzania i przechowywania żywności. Książka „Jem świadomie. 100 przepisów na domowe przysmaki” już w księgarniach!

Miłość to w kuchni najlepsza przyprawa. Najdoskonalsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kucharz kocha świat i ludzi. Viktoriya Popin to kucharka, której wzór możemy znaleźć w ciepłych, miłych wspomnieniach z dzieciństwa, kiedy to mama lub babcia karmiły nas nie tylko fantastycznymi daniami, ale również miłością. I właśnie z miłości powstały przepisy na domowe przysmaki Viktorii, a każdy z nich jest skomponowany tak, aby dostarczać tylko zdrowych, naturalnych składników. Viktoriya Popin pokazuje, że warto czytać etykiety, myśleć krytycznie i starać się robić w domu jak najwięcej tych produktów, które sprzedawane w sklepach mają wątpliwy skład i przynoszą dyskusyjną korzyść dla organizmu.

Autorka strony internetowej Picante Cooking nie zatrzymuje się na przepisach. Tworzy dla czytelników coś więcej – kulinarną filozofię, w której królują natura i dobre emocje. Nie ma tu rakotwórczych konserwantów, toksycznych fosforanów czy syntetycznych barwników. Jest natomiast dużo klasycznych potraw w nowoczesnym, autorskim wydaniu, oraz wykwintnych dań kuchni francuskiej czy bliskowschodniej, które wcale nie są tak skomplikowane jakby mogło się wydawać.

Dzięki doświadczeniu i pasji Viktorii Popin możemy nauczyć się samodzielnie zrobić parówki czy kiełbasy, szybko i sprawnie przygotować domowy chleb lub bułeczki. Tworzenie dżemów przestanie być dla nas czarną magią, pasta tahini wejdzie na stałe do naszego kuchennego repertuaru, a samodzielnie wykonane nalewki i likiery ocieplą zimowe wieczory. Ta książka daje wybór. Dzięki niej możesz jeść świadomie i bezpiecznie. To możliwe. I łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.

Viktoriya Popin - Ukrainka, szczęśliwa żona i matka Emmy i Stelli, z zawodu prawnik prawa międzynarodowego, a w sercu koneser i smakosz. Założycielka popularnej kulinarnej strony Picante Cooking. Miłość do męża i córek mobilizuje ją do przyrządzania smacznych potraw, stałego rozwoju i aktywizowania innych ludzi. Pasja do sztuki kulinarnej mobilizuje ją do ciągłej nauki, podróżowania, czytania i odkrywania nowych rzeczy na kursach kulinarnych, w książkach i w internecie. Specjalnie dla swoich czytelników dopracowuje wszystkie przepisy, żeby zarówno początkujący, jak i doświadczony kucharz mógł z nich skorzystać.

Wydawnictwo Burda Książki
Książkę znajdziesz TUTAJ

O nas

Wydarzenia kulturalne w Krakowie i Małopolsce – u nas dowiesz się o zbliżających się koncertach, festiwalach czy spektaklach. Sprawdź nasz kalendarz imprez!

Kontakt

kulturowo24@gmail.com
redakcja@kulturowo24.pl

Znajdź nas

Najnowsze