Sprytne gotowanie, Szymon Czerwiński

„Sprytne gotowanie” to nowość w ofercie Wydawnictwa Harde. Autor, Szymon Czerwiński, jest specjalistą ds. floty samochodowej, miłośnikiem triathlonu, showmanem, a przede wszystkim fantastycznym kucharzem młodego pokolenia. Pozytywny, prostolinijny, ekspresyjny, budzi powszechną sympatię, nie tylko miłośników kulinariów i widzów V edycji programu „MasterChief”, w którego ścisłym finale brał udział. Oglądając Szymka w kuchni, chce się żyć. I… jeść!

W książce „Sprytne gotowanie” popularny kucharz dzieli się swoimi przepisami, ulubionymi smakami i kulinarnymi sekretami, które nazywa sprytnymi radami Szymona. Prezentuje potrawy na różne okazje, te codzienne i te odświętne, tradycyjne dania polskiej, domowej kuchni i dania z podróży kulinarnych. Ceni łatwość, prostotę, szybkość wykonania (w 7 minut:)), dobrej jakości produkty oraz kreatywność i odwagę w niecodziennym zestawianiu smaków. Zwraca uwagę na dostępność składników, ponieważ chce, by jego kuchnia była kuchnią dla każdego. Uważa, że najważniejsza jest radość gotowania i radość dzielenia się z innymi tym, co przyrządziliśmy.

Przepisy na śniadania, przekąski, dania obiadowe, sałatki, surówki, słodkości przedstawione w „Sprytnym gotowaniu” mieszczą się w granicach możliwości przeciętnego obywatela, który chce smacznie i różnorodnie jadać, ale nie lubi koczować w kuchni przez wiele godzin. Atutem książki są jednak nie tylko receptury, lecz także bijące z każdego słowa pasja gotowania i szczęście z biesiadowania. I książka taką możliwość daje, dzięki interaktywnym stronom. Za pomocą darmowej mobilnej aplikacji RUNVIDO.COM można dołączyć do Szymona Czerwińskiego i poczuć magię wspólnego przyrządzania pysznych dań.

Szymon Czerwiński prowadzi stronę internetową www.szymonczerwinski.com. Jego kanał na YouTube i konta na Instagramie i Facebooku gromadzą rzeszę fanów. Jest twórcą warsztatów kulinarnych oraz uczestnikiem kursów w paryskich szkołach Le Cordon Bleu, Alain Ducasse, Hotel Ritz Paris. Szymon Czerwiński i Wydawnictwo Harde polecają „Sprytne gotowanie".

W tej książce każdy znajdzie coś dla siebie – są tu dania, które pamiętamy z rodzinnego domu, lecz także nowe, modne przepisy z całego świata. Gotowanie ułatwiają sprytne rady Szymona, dzięki którym poznacie sprawdzone kuchenne triki.

Anna Śmiałek, redaktor naczelna serwisu Beszamel.pl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
newseria.pl

O nas

Wydarzenia kulturalne w Krakowie i Małopolsce – u nas dowiesz się o zbliżających się koncertach, festiwalach czy spektaklach. Sprawdź nasz kalendarz imprez!

Kontakt

kulturowo24@gmail.com
redakcja@kulturowo24.pl

Znajdź nas

Najnowsze